ویزای کاری کانادا

مقدمه:

کانادا کشوری در قاره آمریکای شمالی است که درست بالای ایالات متحده قرار دارد و به‌عنوان کشوری توسعه‌یافته شناخته می‌شود. تقاضا برای سفر به کانادا در چند سال اخیر به‌طور پیوسته در حال افزایش بوده است.

در چند سال گذشته، گرفتن اقامت دائم کانادا یکی از گزینه‌هایی بوده که بسیاری از مردم جهان در نظر خود داشته‌اند. معمولا این فرآیند دشوار به نظر می‌رسد، ولی کاملا قابل دستیابی است. چندین مسیر برای مهاجرت به کانادا و سپس اخذ اقامت دائم آن کشور وجود دارد. یکی از این مسیرها، مسیر کاری است. بنابراین این مقاله در نظر دارد که اغلبِ برنامه‌ها و مسیرهای کاری کانادا را پوشش دهد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تقسیم‌بندی ویزای کاری کانادا:

ویزای کار کانادا معمولا به دو دسته ویزای کار موقت کانادا و ویزای کار اقامت دائم کانادا تقسیم می‌شود.

بنابراین برای اخذ ویزای کار موقت کانادا باید ببینید که برای کدامیک از برنامه‌های زیر واجد شرایط هستید؟

برنامه کار پس از فارغ‌التحصیلی (PGWPP)؛

برنامه کارگران خارجی موقت (TFWP)؛

برنامه تجربه بین‌المللی کانادایی (IEC)؛

برای کار و امکان اخذ اقامت کانادا نیز باید ببینید که برای کدامیک از برنامه‌های تعریف‌شده توسط اداره مهاجرت کانادا واجد شرایط هستید.

اکسپرس‌اینتری که خود بر سه نوع است:

برنامه تجربه کانادایی(CEC) ؛

برنامه کارگران ماهر یا اسکیل‌ورکر(FSWP) ؛

برنامه کارگران فنی یا اسکیل‌ترید  (FSTP)؛

و

برنامه نامزدی استانی (PNP)؛

برنامه مهاجرتی آتلانتیک (AIP)؛

برنامه کارگران متخصص کبک (QSWP)؛

پیش از اینکه به هر کدام از این برنامه‌ها بپردازیم، در رابطه با ویزای کاری کانادا مواردی وجود دارد که باید در موردشان بدانید. در دنباله مقاله توضیح خواهیم داد.

معیار زبان کانادایی (CLB) چیست؟

همانگونه که می‌دانید کانادا کشوری است دوزبانه. ازهمین‌رو برای ورود به کانادا باید به یکی از این دو زبان مسلط بود. معیار زبان کانادایی یا همان Canadian Language Benchmark درواقع استانداردی کانادایی است که کارش توصیف و سنجش و تشخیص توانایی زبان انگلیسی مهاجرانی است که قصد زندگی و کار در کانادا و یا درخواست شهروندی را دارند. معیار دیگری نیز برای سنجش زبان فرانسوی مهاجران وجود دارد که آن را به‌اختصار NCLC می‌نامند.

ناک یا (NOC) چیست؟

طبقه‌بندی ملی مشاغل کانادا یا همان NOC درواقع سیستمی است برای دسته‌بندی مشاغل مورد نیاز کانادا. و کارش سازماندهی و توصیف این مشاغل است. شما می‌توانید شغل خود را در ناک جست‌و‌جو کنید و اطلاعات مربوط به آن شغل را به سادگی استخراج کنید. ببینید که آیا واجد شرایط برای اخذ این شغل هستید یا نه. به این شکل شما به آسانی متوجه خواهید شد که شغل مد نظرتان چه الزامات آموزشی و یا چه وظایف و مهارت‌هایی را درخواست کرده است.

این طبقه‌بندی شامل 6 گروه شغلی است:

TEER Codeمشاغل
TEER 0مشاغل مدیریتی
TEER 1مشاغل حرفه‌ای که معمولا به مدارک تحصیلی نیاز دارند.
TEER 2,3 مشاغل فنی‌حرفه‌ای و مهارتی که معمولا به مدرک دیپلم نیازمندند و یا نیاز به دوره کارآموزی دارند.
TEER 4مشاغل متوسط که معمولا به دیپلم دبیرستان و یا آمزش خاص شغل نیازمندند.
TEER 5مشاغل کارگری که معمولا در حین کار آموزش می‌بینند.

LMIA  چیست؟

LMIA که کوتاه‌شده (Labour Market Impact Assessment) است درواقع سند یا گواهینامه‌ای است که ممکن است کارفرمای کانادایی برای استخدام یک کارگر خارجی به آن نیاز داشته باشد. اخذ این سند نشان می‌دهد که نیاز به یک کارگر خارجی برای پُرکردنِ شغل وجود دارد و کارفرمای کانادایی این موقعیت شغلی را نتوانسته است با یک کارگر مقیم کانادا پُر کند.

همینقدر بدانید که شما برای گرفتن ورک‌پرمیت باید تاییدیه LMIA و همچنین شماره آن را در اختیار داشته باشید.

ورک پرمیت کانادا چیست؟

ورک‌پرمیت یا همان اجازه یا مجوز کار است که هر متقاضی به‌عنوان نیروی کار خارجی برای کار‌کردن در خاک کانادا بدان نیازمند است.

ورک‌پرمیت بر دو نوع است:

  • ورک‌پرمیت باز؛
  • ورک‌پرمیت بسته؛

برای اینکه در این مقاله هم توضیح کوتاه و مفیدی درباره این دو نوع ورک‌پرمیت داده باشیم بهتر می‌دانیم برای درک بهتر این دو نوع مجوز کار توجه شما را به تفاوت آن‌ها جلب کنیم. ورک‌پرمیت بسته این معنی را دارد که متقاضی تنها وادار است برای کارفرمای مشخصی که با آن قرارداد بسته کار بکند. شاید حالا دیگر توضیحِ ورک‌پرمیت باز قابل‌حدس شده باشد. ورک‌پرمیت باز درواقع به متقاضی این امکان را می‌دهد که برای هر کارفرمایی کار کند. ولی این نکته‌ها را هم بد نیست بدانید که ورک‌پرمیت باز نیاز به جاب‌آفر و طبیعتا در دنباله آن به تاییدیه LMIA ندارد.

برنامه کار پس از فارغ‌التحصیلی :(PGWPP)

برای کار در کانادا پس از فارغ‌التحصیلی، به مجوز کار نیاز دارید. تجربه کاری‌ای که در حین کار به دست می‌آورید ممکن است به شما کمک کند تا اقامت دائم بگیرید. درواقع پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانید در کانادا بمانید و در شغلی مشغول‌به‌کار شوید. بعدها برا ی تبدیل این ویزای موقت به اقامت دائم می‌توانید در برنامه تجربه کانادایی شرکت کنید.

 برنامه کارگران خارجی موقت (TFWP):

زمانی که کارفرمایان کانادایی هیچ متقاضی کانادایی را برای استخدام پیدا نکنند، تحت برنامه کارگران خارجی موقت این امکان را  دارند که کارگران خارجی را برای پُرکردن مشاغل موقت استخدام کنند. این برنامه از طریق قانون حفاظت از مهاجرت و پناهندگان تنظیم می‌شود و با مشارکت اداره مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا یا همان IRCC  و آژانس خدمات مرزی کانادا CBSA  اداره می‌شود.

برنامه تجربه بین‌المللی کانادایی :(IEC)

برنامه تجربه بین‌المللی کانادا به جوانان این امکان را می‌دهد که تا دو سال در کانادا کار و سفر کنند. این ویزا خود بر سه دسته تعریف شده است:

  • کار در تعطیلات:

این دسته برای شما مناسب است اگر:

  • شما پیشنهاد کاری ندارید.
  • شما می‌خواهید برای بیش از یک کارفرما در کانادا کار کنید.
  • شما می‌خواهید در بیش از یک مکان کار کنید.
  • دوست دارید مقداری پول دربیاورید تا بتوانید سفر کنید.

نوع مجوز کاری که برای تعطیلات کاری دریافت می‌کنید، مجوز کار آزاد است. این مجوز به شما امکان می‌دهد که تقریبا برای هر کارفرمایی در کانادا کار کنید.

  • جوان‌های حرفه‌ای:

این دسته برای شما مناسب است اگر:

  • شما یک پیشنهاد شغلی در کانادا دارید که این پیشنهاد برای پیشرفت حرفه‌تان اهمیت دارد.
  • شما در طول اقامت خود در کانادا برای همان کارفرما و در همان مکان کار خواهید کرد.

کار شما…

  • باید با حقوق باشد.
  • نباید از نوع خوداشتغالی باشد.

نوع مجوز کاری که در دسته جوان‌های حرفه‌ای دریافت می‌کنید، مجوز کار ویژه کارفرما است. همچنین کارفرمای شما باید تمام قوانین کار را در استان یا منطقه‌ای که قصد دارید در آنجا کار کنید، از جمله شرایط حداقل دستمزد را رعایت کند. از سوی دیگر باید توجه کنید که شغلی که به شما پیشنهاد می‌شود در دسته‌های 0 تا 3 TEER باشد.

  • کارآموزی:

این دسته برای شما مناسب است اگر:

  • شما دانش آموزی هستید که در یک موسسه فوق متوسطه نام‌نویسی کرده‌اید.
  • شما یک پیشنهاد شغلی برای کار یا کارآموزی در کانادا دارید.
  • برای تکمیل تحصیلات خود باید این کار یا کارآموزی را انجام دهید.
  • شما در طول اقامت خود در کانادا برای همان کارفرما و در همان مکان کار خواهید کرد.

قوانین کار با توجه به استان و منطقه‌ای که می‌خواهید در آنجا کار کنید اعمال می‌شود. قوانینی نظیر حداقل دستمزد و استانداردهای کاری که با توجه به ایالت در کانادا می‌تواند متفاوت باشد.

 اکسپرس‌اینتری:

اکسپرس اینتری که یک سیستم درخواست آنلاین است با هدف ورود سریع نیروهای کار ماهر و و توانمند جهت کمک به اقتصاد کانادا صورت می‌گیرد. در این روش که خود به سه برنامه تقسیم می‌شود متقاضی امکان اخذ اقامت دائم کانادا را نیز دارد. در دنباله مقاله توضیح کوتاه و مفیدی درباره هر یک از این سه برنامه جذب نیروهای کار ماهر خواهیم داد.

اسکیل‌ورکر(FSWP):

اسکیل‌ورکر یکی از سه برنامه تحت سیستم درخواست آنلاین اکسپرس‌اینتری است که هدف اصلی‌اش جذب کارگران ماهر است. این روش مناسب کسانی است که در زمینه تخصصی خود دارای تجربه هستند و حالا می‌خواهند به کار در کانادا و اخذ اقامت دائم این کشور نیز فکر بکنند.

در اینجا سه بخشِ مهارت زبانی، تجربه کاری و تحصیلات نقش مهمی را در مورد واجدشرایط‌بودن ایفا می‌کنند.

تجربه کاری:

منظور از تجربه کاری، تجربه در چهار گروه شغلی مشاغل ملی کاناداست. یعنی گروه‌های شغلی 0 تا 3 TEER.

در مورد تجربه کاری توجه بکنید که…

  • تجربه کاری شما می‌بایست مرتبط با کد شغلیِ انتخابی‌تان باشد.
  • در یکسال گذشته به‌طور مداوم (1560 ساعت در سال یا 30 ساعت در هفته) برای آن کار کرده باشید.
  • تجربه شغلی شما می‌بایست همراه با دستمزد بوده باشد. (تجربه‌های داوطلبانه و کارآموزی به حساب نمی‌آیند).

مهارت زبانی:

برای اثبات این مهارت کافی است که در آزمون‌های تاییدشده اکسپرس‌اینتری شرکت کنید. چه در فرانسه چه در انگلیسی شما می‌بایست در هر چهار زمینه نوشتن، خواندن، گوش‌دادن، حرف‌زدن، حداقل نمره 4 را کسب کنید. توجه کنید که نتایج این آزمون‌ها تا 2 سال اعتبار خواهند داشت.

  • برای انگلیسی: CELPIP و IELTS؛
  • برای فرانسوی: TEF و TCF؛

تحصیلات:

شما باید دارای یک مدرک تکمیل‌شده تحصیلی بوده باشید. در اینجا نیاز خواهید داشت تا برای مدارک تحصیلی خود اسِسمنت بگیرید.

اسکیل‌ترید(FSTP):

یکی دیگر از سه برنامه فدرال برای جذب نیروی کار ماهر است که تحت اکسپرس‌اینتری انجام می‌شود. این برنامه نیز مناسب کارگران ماهری است که رویای اخذ اقامت دائم کانادا را در سر دارند.

در اینجا همچنان دانش زبانی و تجربه کاری از حداقل پیش‌نیازهاست. با این تفاوت که در این روش شما به داشتن یک پیشنهاد شغلی نیز نیازمند خواهید بود.

تجربه کاری:

دستِ‌کم 2 سال سابقه کاری مرتبط با شغلی که با آن قصد اقدام دارید در 5 سال گذشته نیاز است. البته این 2 سال را می‌توانید با کار پاره‌وقت نیز پُر کنید.

پیشنهاد شغلی:

شما باید از یک کارفرمای کانادایی یک پیشنهاد شغلی معتبر با مدت زمان حداقل یکساله داشته باشید.

مهارت زبانی:

در اینجا نیز چه در انگلیسی چه در فرانسوی مهارت زبانی شما در هر 4 بخش اصلی باید حداقل نمره را کسب کرده باشد. به‌طورِکلی اعتبار مدارک زبانی 2ساله خواهد بود.

تجربه کار کانادایی(CEC):

تجربه کار کانادایی یا CEC آخرین برنامه از 3 برنامه اکسپرس اینتری است که این برنامه نیز با هدف جذب نیروهای کار ماهر صورت می‌گیرد. همانگونه که از نامش پیداشت این روش مناسب کسانی است که در وهله اول تجربه کار در کانادا را دارند. البته نه هر کار یا شغلی! درواقع شغل شما می‌بایست در گروه‌های 0 تا 4 TEER باشد و شما تمامی موارد مورد نیاز و خواسته‌شده شغلی‌‌تان را مهیا کنید. ولی به‌طورِکلی می‌توان گفت که برای شروع این برنامه 2 شرط لازم است.

  • تجربه کار در کانادا؛
  • مهارت زبانی؛

تجربه کار در کانادا:

شما می‌بایست _پیش از درخواست_ دستِ‌کم 1 سال از 3 سال گذشته را کار کرده باشید. یکسال کار مدام یا به همان اندازه تجربه کار پاره‌وقت نیز قابل‌قبول خواهد بود.

مهارت زبانی:

مانند هر دو برنامه پیشین، تمامی شروط زبانی این روش را نیز باید مهیا بکنید. یعنی کسب حداقل نمره در هر 4 بخش اصلی.

برنامه نامزدی استانی (PNP):

این برنامه نیز با هدف جذب نیروی کار ماهر صورت می‌گیرد. در اینجا نیز سابقه کاری پیش‌نیاز اول است. ولی ممکن است که هر استان یا ایالت سیاست‌های ورودی و یا جذب نیروی کار خودش را داشته باشد. برای نمونه نمی‌توان با قاطعیت گفت که در این برنامه متقاضی حتما به یک پیشنهاد شغلی نیازمند است و یا برعکس. به‌طورِکلی این برنامه مناسب کسانی است که دارای مهارت، تحصیلات و سابقه کاری‌اند و جذب آنها به اقتصاد کانادا کمک خواهد کرد. همچنین این برنامه برای رسیدگی به درخواست‌های اقامت دائم ارائه‌شده توسط متقاضیانی است که توسط استان یا منطقه‌ای به‌غیر از نوناووت و کبک انتخاب شده‌اند.

این برنامه ممکن است از طریق اکسپرس‌اینتری قابل‌اقدام باشد و یا جدای از آن سیستم امکان پیگیری داشته باشد. بهترین کار این است که پُرتال مربوط به هر استان را در این زمینه دنبال کنید. شرایط لازم را ببینید و اگر واجد شرایط بودید برای نامزدی آن استان و درخواست اقامت دائم آن تلاش کنید.

برنامه مهاجرتی آتلانتیک (AIP):

اداره مهاجرت کانادا پذیرش درخواست‌های اقامت دائم تحت برنامه مهاجرت آتلانتیک یا AIP  را در 6 مارس 2022 آغاز کرد.

AIP یک برنامه اقتصادی برای اتباع خارجی با پیشنهادات شغلی در منطقه آتلانتیک است که تاییدیه‌ای از استان آتلانتیک دریافت کرده‌اند و حداقل شرایط تحصیل، تجربه کاری و مهارت زبانی را برآورده می‌کنند.

پس این برنامه مناسب کسانی است که پیش از هرچیز دارای یک پیشنهاد شغلی هستند. همچنین شرایط لازم دیگر را ببینید:

  • تاییدیه استانی؛
  • مهارت زبانی؛
  • حداقل تجربه کاری مرتبط با شغلی که در NOC تعریف شده باشد.

برنامه کارگران متخصص کبک (QSWP):

اگر توضیحات داده‌شده در برنامه PNP را خوانده باشید احتمالا متوجه شدید که تحت این برنامه نمی‌توانید برای ایالت کبک اقدام بکنید. این برنامه از ایلت کبک با هدف جذب کارگران ماهری است که می‌خواهند در کبک کار و زندگی کنند و احتمالا به اقامت کشور کانادا نیز فکر می‌کنند. شرایط لازم برای اقدام نیز تنها به داشتن تاییدیه از دولت کبک و درخواست اقامت دائم از این استان محدود می‌شود. البته برای گرفتن این تاییدیه طبیعتا باید پیش‌نیازهای خواسته‌شده دولت کبک را برآورده کنید.

بهترین مشاغل کانادا براساس دستمزد سالانه در سال 2023:

مهندسی برق و الکترونیک71.358
مهندسی کامپیوتر78.424
پرستاری54.674
توسعه‌دهنده نرم‌افزار68.476
تحلیلگر آی‌تی67.088
داده‌شناس112.300 تا 54.800
کارشناس (مهندس) شبکه72.223
کارشناس جذب نیروی انسانی48.636
مدیریت منابع انسانی71.773
مدیر فروش63.120
تحلیلگر بازار51.262
مدیر عملیات70.874
جراح195.418
وکیل76.772
مدیر مالی79.193

مالیات بر درآمد در کانادا 2023:

سیستم مالیاتی دولت فدرال کانادا بر 5 گروه مالیاتی استوار است و یا بهتر است بگوییم تعریف می‌شود.

گروه یکم: درآمدهای بالای 50.197 دلار مشمول مالیات 15 درصدی خواهند بود.

گروه دوم: درآمدهای میان 50.197 تا 100.392 دلار مشمول مالیات 20.5 درصدی خواهند بود.

گروه سوم: درآمدهای میان 100.392 تا 155.625 دلار مشمول مالیات 26 درصدی خواهند بود.

گروه چهار: درآمدهای میان 155.625 تا 221.708 دلار مشمول مالیات 29 درصدی خواهند بود.

گروه پنجم: درآمدهای بالاتر از 221.708 دلار مشمول مالیات 33 درصدی خواهند بود.

سوالات متداول

بله. تمامی اتباع خارجی در نقطه صفر (نقطه‌ای که هنوز واجدشرایط‌بودن مطرح نیست) این امکان را دارند که در کانادا کار و زندگی کنند.

بله بسیاری از برنامه‌های مهاجرتی کاری کانادا همراه با اقامت دائم است. ازجمله آنان می‌توان به اسکیل‌ورکر و اسکیل‌ترید اشاره کرد.

کانادا برنامه‌های بسیاری برای جذب نیروی کار ماهر ترتیب داده است. بنابراین بررسی شرایط لازم را باید به بررسی هر برنامه به‌صورت جداگانه موکول کرد. ولی از شرایط عمومی مهارت زبانی، سابقه کاری و در برخی از برنامه‌ها داشتن یک پیشنهاد شغلی است.

بله. در اغلب برنامه‌ها امکان پیوست خانواده وجود دارد.

منابعی که از آنها جهت نوشتن این مقاله کمک گرفته شد:

مطالب مرتبط با ویزای کاری
ما را دنبال کنید!
YouTube
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

arrow_upward