ویزای کاری دانمارک

ویزای کاری دانمارک چیست؟

همه افراد به‌جز شهروندان اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا موسوم به EEA و سوئیس، برای کار در دانمارک به ویزا نیاز دارند. حتی اگر این کار یک کار بی‌مزد یا یک کار جانبی باشد، در هر صورت برای کار در دانمارک شما به ویزای کار نیاز خواهید داشت.

امروزه بسیاری از کشورهای برای تسهیل در روند جذب نیروی کار و ماهر اغلب پروسه‌های مهاجرتی‌شان را به‌صورت آنلاین جلو می‌برند. دانمارک نیز از جمله آن کشورهاست. برای ویزای کار دانمارک نُخستین کاری که باید بکنید این است که از SIRI اقدام بکنید.

سیری (SIRI) چیست؟

آژانس بین‌المللی استخدام و ادغام دانمارک موسوم بهSIRI   به همراه اداره مهاجرت دانمارک زیر نظر وزارت مهاجرت و ادغامند که مسئول اصلی رسیدگی به درخواست‌های مجوزهای اقامت، تحصیل، کار، …هستند. اگر دسترسی به این سازمان برایتان مقدور بود می‌توانید به‌شکل حضوری با آنها ارتباط بگیرید. در غیر این صورت بهترین مسیر، از پُل اینترنت می‌گذرد.

مراحل دریافت ویزای کار دانمارک کدامند؟

گام نُخست: یک طرح از طرح‌های ویزای کار دانمارک را انتخاب کنید.

گام دوم: پرونده تشکیل داده و شماره پرونده بگیرید.

گام سوم: هزینه پروسه ویزایتان را به‌صورت آنلاین پرداخت کنید.

گام چهارم:طبق چک لیستی که در اختیارتان قرار داده می‌شود عمل کرده و مدارکتان را تکمیل کنید.

گام پنجم: درخواست خود را بفرستید.

گام ششم: با اعلام زمان انجام اعمال بیومتریک خود توسط سازمان، بلافاصله اقدام کنید.

گام هفتم: منتظر پاسخ سازمان بمانید.

در دنباله هر گام را به‌اختصار توضیح خواهیم داد.

گام نُخست: یک طرح از طرح‌های ویزای کار دانمارک را انتخاب کنید.+هزینه!

ویزای کار دانمارک شامل طرح‌های بسیاری است. پیش از انتخاب طرح مناسب خود حتما پیش‌تر با مشاوران ما مشورت کنید و یا می‌توانید کلیه پروسه ویزای کار دانمارک را به ما بسپارید. در زیر طرح‌های ویزای کار دانمارک را به‌اختصار توضیح خواهیم داد.

The Pay Limit Scheme:

طرحی است مناسب افرادی با درآمد بالای 448000 کرون (حدود 60180 یورو) در سال و یا بیشتر.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

The positive list:

طرحی است مناسب افرادی که پیشنهاد شغلی دارند. نکته مهم این این است که این مشاغل باید جزء مشاغلی باشند که دولت دانمارک در آن‌ها احساس نیاز و کمبود نیرو کرده است. این لیست شامل متخصصان در رشته‌های گوناگون است که هر سال 2 بار _یک بار در اول ژانویه و یک بار در اول جولای به‌روز می‌شود. این لیست شامل مشاغلی همچون مهندسان، پزشکان و مشاوران پزشکی، حسابرسان و غیره است.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

Fast track scheme:

طرحی است مناسب افرادی که  یک پیشنهاد شغلی معتبر از یکی از شرکت‌های تاییدشده توسط SIRI دارند. در این طرح همه‌چیز سریع‌تر و آسان‌تر اتفاق می‌افتد. متقاضیان واجد شرایط در این طرح خیلی‌زود می‌توانند مجوز‌های لازم را دریافت و کار خود را آغاز کنند.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

Trainee:

طرحی است مناسب افرادی که به‌عنوان کارآموز یک پیشنهاد کار کوتاه‌مدت از یک شرکت دانمارکی دارند.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

Herdsmen and farm managers :

طرحی است مناسب افرادی که یک پیشنهاد شغلی به‌عنوان دامدار یا مدیر مزرعه در صنعت کشاورزی دارند.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

Sideline employment:

طرحی است مناسب افرادی که هم‌اکنون دارای مجوز اقامت براساس شغل با یک کارفرمای خاص هستند و همچنان می‌خواهند در یک شغل جانبی نیز کار کنند.

هزینه ویزا: صفر؛

Employment for adaptation and training purposes:

طرحی است مناسب پزشکان و دندانپزشکان که برای مجوز کار با اهداف آموزشی درخواست می‌کنند.

هزینه ویزا: صفر؛

Work permit for accompanying family members:

طرحی است مناسب خانواده (همراهان) متقاضی‌ای که خود هم‌اکنون با مجوز کار در دانمارک مشغول‌به‌کار است.

هزینه ویزا: صفر؛

Special individual qualifications:

طرحی است مناسب مجریان، هنرمندان، ورزشکاران حرفه ای یا مربیان، سرآشپزهای متخصص.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

Labor market attachment :

طرحی است مناسب افرادی که دارای مجوز اقامت به‌عنوان پناهنده هستند یا یکی از اعضای خانواده همراه متقاضیِ دارای مجوز اقامت هستند.

هزینه ویزا: 4/405 کرون یا 591/92 یورو؛

گام دوم: پرونده تشکیل داده و شماره پرونده بگیرید.

پس از انتخاب طرح ویزی کار خود که باید اقدام به ایجاد پرونده و دریافت شماره پرونده بکنید. این کار بیشتر شبیه به ایجاد یک حساب کاربری است که در آن اطلاعاتی همچون اطلاعات شخصی و شماره گذرنامه و ایمیل خود را وارد می‌کنید.

گام سوم: هزینه پروسه ویزایتان را به‌صورت آنلاین پرداخت کنید.

پس از ایجاد پرونده و دریافت شماره پرونده باید مطابق با طرحی که برگزیدید هزینه آن را به‌طورِ آنلاین پرداخت کرده و سپس درخواست خود را بفرستید. توجه داشته باشید که شما باید هر دوی این کارها را در یک سالِ مالی انجام دهید در غیر این صورت ممکن است درخواست شما رد شود. هزینه بیشتر ویزاهای کاری 4405 کرون کرون که حدود 590 یوروست.

گام چهارم:طبق چک لیستی که در اختیارتان قرار داده می‌شود عمل کرده و مدارکتان را تکمیل کنید.

مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای دانمارک عبارتند از:

  • گذرنامه معتبر و مدت‌دار (با دستِ‌کم دو صفحه خالی)؛
  • کپی گذرنامه (مگر صفحات خالی آن)؛
  • بیمه سلامت؛
  • عکس پاسپورتی؛
  • گواهی پرداخت هزینه ویزا؛
  • قرارداد کاری (توجه کنید که نباید از مدت این قرارداد بیشتر از 30 روز گذشته باشد)؛
  • مدرک تحصیلی؛
  • مجوز دانمارکی (در صورت نیاز)؛
گام پنجم: درخواست خود را بفرستید.

درخواست را می‌توانید آنلاین از طریق اینترنت و از وب‌سایت SIRI بفرستید ولی توجه داشته باشید که شاید وادار باشید این کار را از طریق مراجعه حضوری در سفارت دانمارک انجام دهید.

تمامی چهار گام پیشین همیشه به‌صورت آنلاین انجام می‌شوند.

 گام ششم: با اعلام زمان انجام اعمال بیومتریک خود توسط سازمان، بلافاصله اقدام کنید.

شما باید عکس و اثر انگشت خود را نزد یکی از نمایندگی‌های دیپلماتیک دانمارک در کشور خود ثبت کنید. برای انجام آن 14 روز زمان خواهید داشت.

گام هفتم: منتظر پاسخ سازمان بمانید.

زمان پردازش اکثر طرح‌های ویزای کار دانمارک 30 روز است. البته این مدت برای برخی از طرح‌ها مانند فَست‌تِرَک، معمولا ده روز طول می کشد تا پاسخ داده شوند.

ولی درهرصورت شما پس از مدت زمانی، ایمیلی را از سازمان دریافت خواهید کرد.

اقدامات پس از اخذ ویزای کار دانمارک:

پس از تایید ویزای کارتان می‌توانید به دانمارک سفر کنید. نُخستین کاری که پس از ورود به دانمارک باید انجام دهید این است که آدرس محل زندگی خود در دانمارک را در شهرداری منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید ثبت کنید. توجه کنید که این کار باید انجام شود و شما پس از این ثبت‌نام یک شماره موسوم به CPR دریافت خواهید کرد.

مدت مجوز کار چقدر خواهد بود؟

مجوز کار موسوم به ورک‌پرمیت دانمارک 4ساله خواهد بود. برای قراردادهای موقت، مدت مجوز کار برابر با مدت قرارداد خواهد بود به‌علاوه 6 ماه اضافی.

پس از پایان 4 سال شما باید اقدام به تمدید مجوز کار و اقامت خود بکنید. در هنگام تمدید مجوزهای اقامت و کار به یاد داشته باشید که شما باید در همان موقعیت یعنی در همان شغلِ نُخستین خود و همچنان در استخدام همان کارفرما باشید.

پاسخ به درخواست تمدید مجوزهای شما ممکن است 3 ماه به طول بینجامد.

اگر شغل و یا کارفرمای خود را تغییر دادید باید برای یک مجوز کار جدید درخواست بفرستید.

مجوز اقامت و کار خانواده همراه:

اگر مایلید که خانواده‌تان (همسر و فرزندان زیر 18 ساله‌تان) را با خود همراه کنید این امکان با دادن یک مجوز اقامت ممکن می‌شود. زمان پردازش این پرونده به‌طورِ تقریبی دو ماه زمان خواهد برد. مبلغی را که باید برای انجام این پرونده و پروسه‌اش بپردازید 1615 کرون دانمارک یا 210 یوروست.

مدارک مورد نیاز برای پروسه همراه کردن خانواده:
  • مدارک مربوط به پرداخت هزینه‌ها؛
  • کپی تمام صفحات گذرنامه (تمامی اعضای خانواده)؛
  • کپی سند ازدواج؛
  • مدارکی که زندگی مشترک‌تان را اثبات می‌کند (از جمله: مدارک بیمه، اظهارات بانکی، مدارک مربوط به کودکان،…)

نرخ بیکاری در دانمارک:

نرخ بیکاری در دانمارک در جولای 2023 بدون تغییر نسبت به ماه قبل در 2.5 درصد ثبت شد. تعداد بیکاران با افزایش 0.8 هزار نفری نسبت به ماه قبل به 72.9 هزار نفر رسید. شمارِ دریافت‌کنندگان حقوق بیکاری نیز با 0.8 هزار نفر افزایش به 63.4 هزار نفر رسید. در‌حالی‌که تعداد بیکاران دریافت‌کننده کمک‌های اجتماعی با 0.1 هزار کاهش به 9.5 هزار نفر رسید. باید متذکر شد که نرخ بیکاری جوانان (16 تا 24 ساله) مانند 9 ماه گذشته 1.2 درصد باقی مانده است.

مالیات بر درآمد در دانمارک:

مالیات‌های فردی یکی از رایج‌ترین ابزارهای افزایش درآمد برای تامین مالی دولت در سیاست‌های سازمان همکاری و توسعه (موسوم‌به OECD) است. مالیات بر درآمد برای تامین مالی فعالیت‌های عمومی دولت از درآمد یک فرد یا یک خانواده اخذ می‌شود. این مالیات‌ها معمولا تصاعدی‌اند، به این معنی که با کسب درآمد بیشتر، نرخ مالیات بر درآمد فرد نیز افزایش می یابد.

علاوه‌بر‌این، بسیاری از کشورها مالیات بر حقوق و دستمزد نیز دارند. اینگونه مالیات‌ها با نرخ ثابت، علاوه‌بر مالیات بر درآمد عمومی افراد یک کشور، بر دستمزدها نیز اعمال می‌شوند. بااین‌حال، درآمد حاصل از این مالیات‌ها معمولا به‌طورِ خاص به برنامه‌های بیمه اجتماعی مانند بیمه بیکاری، برنامه‌های بازنشستگی دولتی و بیمه سلامت اختصاص می‌یابد.

نرخ‌های بالای مالیات بر درآمد بر کار افراد تاثیر می‌گذارد و نتیجتا آن بازدهی را که دولت‌ها از سیستم‌های مالیات فردی توقع دارند، یعنی همان درآمد دولت از اینگونه مالیات‌ها را کاهش می‌دهد.

طبق آخرین انتشار نرخ‌های مالیاتی از سوی اداره مالیات و گمرک دانماک (SKAT)، در دانمارک بالاترین نرخ مالیات بر درآمد 52/07 درصد در نظر گرفته شده است. همچنین سقف نرخ مالیات بر دارایی نیز 42 درصد معرفی شده است که در نوع خودش رقم بالایی است.

مشاغل مورد نیاز دانمارک:

دانمارک بیشتر به‌دنبال متخصصان و افراد دارای مهارت بوده است. تقریبا شما در تمامی زمینه‌های تخصصی شانسی برای یافتن شغل در دانمارک خواهید داشت. در بیشتر این موقعیت‌ها نیز شما نیاز به داشتن مهارت زبان دانمارکی ندارید! البته این را هم بگوییم که در مشاغلی که با ارتباطات همراه‌اند مانند: پزشکی، پرستاری، مراقبت‌های بهداشتی،… باید انتظار این را داشت که زبان دانمارکی مورد نیاز باشد.

شما در موقعیت‌های شغلی زیر شانس بالایی برای پیداکردنِ شغل مورد نظرتان خواهید داشت.

  • مهندسی؛
  • فناوری اطلاعات و ارتباطات؛
  • تجارت و امور مالی؛
  • خدمات پزشکی و بهداشتی؛
  • خدمات و مهمانداری؛
  • تولید صنعتی؛
  • حمل و نقل و لجستیک؛
  • ساخت‌وساز؛
  • مشاغل دریایی؛

 

مواردی که باید در رابطه با کار در دانمارک بدانید:

باید یادتان باشد که مجوزهای کار و اقامت داده‌شده به شما بر مبنای شغلی است که با آن ویزاشده و به دانمارک آمده‌اید. این یعنی مجوز کار شما محدود به شغلی است که با آن اقدام کرده‌اید.

نکته دیگر آن است که شما تنها مجاز خواهید بود تا در همان شغل و برای همان کارفرمایی کار کنید که با آن اپلای کردید. این یعنی شما برای هرگونه کار جانبی و یا تغییر شغل یا تغییر کارفرما باید به‌دنبال مجوزهای جدید بروید.

از همان زمانی که درخواست مجوز جدید بکنید می‌توانید در شغل جدید شروع به فعالیت بکنید. و نیازی نیست تا آمدن پاسخ از سوی SIRI منتظر بمانید.

اگر کارتان را از دست دادید، مجوز کار و اقامت‌تان باطل خواهد شد. توجه بکنید که این موضوع با موضوع پیشین از این نظر متفاوت است که در اینجا کارفرما دیگر به هر دلیلی مایل به کارکردن با شما نیست. بااین‌حال اگر دلیل برکناری شما صرفا یک تصمیم کاری بوده باشد، می‌توانید درخواست اقامت 6ماهه بکنید که این مجوز به شما این امکان را می‌دهد تا به‌دنبال شغل جدیدی باشید. یادتان باشد هر آن زمان که با کارفرمای جدید توافق کردید باید به‌دنبال مجوز کار و اقامت جدید بروید.

برای مجوز کاریابی تنها 2 روز پس از پایان شغل یا قراداتان وقت دارید. پس درخواست آن را به تعویق نیندازید.

در زمان کاریابی به‌هیچ‌وجه حق کارکردن ندارید.

سوالات متداول

بله. ایرانیان نیز می‌توانند برای ویزای کار دانمارک بی هیچ مشکلی اقدام بکنند.

پیش‌تر دانمارک ویزایی تحت همین عنوان داشت. متاسفانه دولت دانمارک فعلا آن طرح را غیرفعال گذاشته است.

بیشتر طرح‌های ویزای کار دانمارک یک ماهه هستند.

مجوز ورک‌پرمیت شما 4 سال اعتبار خواهد داشت که قابل تمدید نیز دارد.

بله خانواده شما که شامل همسر و فرزندان زیر 18 سالتان خواهد بود می‌توانند همراه‌تان به دانمارک بیایند.

بله. شغلی که با آن به دانمارک رفته‌اید همان مجوز اقامت شماست. ولی اگر دلیل برکنارشدن شما از شغلتان از دلایل کاریِ کارفرما باشد (یعنی اگر خودتان مقصر نبودید)، 6 ماه زمان جست‌وجوی کار در دانمارک به شما داده خواهد شد. البته برای این مجوز کاریابی باید بلافاصله درخواست بدهید. 

منابعی که از آنها جهت نوشتن این مقاله کمک گرفته شد:

مطالب مرتبط با ویزای کاری
ما را دنبال کنید!
YouTube
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

arrow_upward