جاب‌آفر آلمان

مقدمه:

پیش‌تر در مقاله‌ای تحت عنوان ویزای کاری آلمان به ویزای کار آلمان رسیدگی کرده و کوشش نمودیم هرآنچه یک متقاضی برای ویزای کار آلمان باید بداند را _بی‌آنکه زیاده‌گویی یا کم‌فروشی کنیم_ در آنجا جمع‌آوری کنیم. بااین‌حال چون بهتر بود در نوشته‌ای جدا به جاب‌آفر آلمان بپردازیم تصمیم بر نوشتن این مقاله گرفتیم.

مهاجرت به آلمان از طریق کار:

اگر شما یک متخصص هستید که در کشوری خارج از اتحادیه اروپا زندگی می‌کنید، درصورتی‌که از یک شرکت یا یک کارفرمای آلمانی یک پیشنهاد شغلی معتبر دارید پس از آن دیگر دریافت مجوز برای زندگی و کار در آلمان چندان کار سختی نخواهد بود.

به‌طورِکلی می‌توان گفت در آلمان چیزی به نام اسپانسرشیپ وجود ندارد . یعنی اگر کارفرما یا شرکتی در آلمان آماده ارائه قراردادی کاری به شما باشد، می‌تواند برای مجوز کار اقدام کند. درواقع می‌توان ادعا کرد دریافت مجوز کارِ آلمان در مقایسه با سایر کشورهای توسه‌یافته بسیار آسان‌تر و سریع‌تر است.

هنگامی‌که یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی دریافت کردید، می‌توانید بلافاصله جهت آماده‌سازی مابقی مدارک مورد نیاز برای ویزای کار آلمان اقدام کنید.

در دنباله مقاله حتما به این مدارک اشاره خواهیم کرد. ولی گمان می‌کنیم تاکید ما بر داشتن یک پیشنهاد شغلی از شرکت یا کارفرمای آلمانی به‌عنوان نخستین گام موجب شده باشد که بخواهید ابتدا درین‌باره بیشتر بدانید.

چگونه کارفرما پیدا کنیم؟

پرسشی که بهتر است پیش از اینکه «چگونه کارفرما پیدا کنیم» پاسخ دهید این است که آیا هدفتان از پیدا کردن کارفرما پیگیری روندِ ویزای کار آلمان است یا نه. اگر اینچنین است باید بدانید پیداکردنِ کارفرما شاید اصلی‌ترین کاری است که باید در قبال ویزای کار آلمان انجام دهید ولی همه‌چیز هم نیست. این یعنی اگر پیداکردنِ کارفرمایان آلمانی را به جست‌وجوی صفحات و آگهی‌هایشان در اینترنت خلاصه کنیم، خُب این کاری است که از پس هرکس برخواهد آمد.

ولی آیا آماده هستید که خودتان را به کارفرمایان آلمانی معرفی کنید؟ پُربیراه نیست اگر بگوییم که شما قرار است مهارت و تخصص و تجربه‌تان را به آنها بفروشید. آیا برای فروش این‌ها آمادگی دارید؟ آنچه قرار است به‌عنوان فروشنده عرضه‌اش کنید چگونه محصولی است؟ چه کیفیت‌ها و قابلیت‌هایی دارد؟ چرا باید خریدار (کارفرما) آن را بخرد (بخواهد)؟ چرا به‌دنبال محصول مشابه و با کیفیت بهتری نرود؟ اصلا این محصول بهتر است چگونه بسته‌بندی و عرضه شود؟ آیا اصول و روند مشخصی هم وجود دارد؟

پس بهتر است پیش از اینکه بگوییم کارفرمایان آلمانی را در کدام سایت‌ها و بسترهای اینترنت بجویید، اول به این موضوع را بررسی کنیم که چگونه قرار است خودتان را به آنها معرفی کنید. پس برویم سراغ مدارکی که باید از پیش از ارتباط گرفتن با کارفرمایان آلمانی تهیه‌شان کنید.

مدارک لازم جهت اخذ پیشنهاد شغلی:

مدارکی که در اینجا به‌اختصار معرفی می‌کنیم قرار است به تمامی پرسش‌های بالا پاسخ دهد. مدارکی که کیفیت و تجربه و دانش شما را به‌خوبی در اختیار کارفرمایان می‌گذارد.

  • مدارک مربوط به شغل؛
  • مدارک مربوط به تحصیلات مرتبط با شغل؛
  • مدارک مربوط به سابقه کاری؛
  • تهیه یک رزومه قوی و مرتبط با شغل؛
  • تهیه یک انگیزه‌نامه مکمل؛

این‌ها مدارک عمومی‌ای هستند که شما برای معرفی خود به کارفرمایان نیاز دارید.

هر کارفرمایی ممکن است مدارک دیگری را نیز از شما طلب کند.

آیا حتما باید زبان آلمانی بدانیم؟

پاسخ به این پرسش ساده است. بله شما باید حتما دانش زبان آلمانی داشته باشید. شما قرار است به جست‌وجوی کار در آلمان بپردازید. اغلب وب‌سایت‌ها درین‌باره به انگلیسی نیستند و اگر هم باشند بیشتر آگهی‌هایی که کارفرمایان و یا شرکت‌های آلمانی در آنها منتشر کرده‌اند به زبان آلمانی است.

نکته بعدی این است که تمامی مدارک ذکرشده جهت ارتباط با کارفرما باید به زبان آلمانی باشند. برخی از آنها را مانند مدارک مربوط به شغل و تحصیلات را که به دارالترجمه‌ها می‌سپارید ولی رزومه و انگیزه‌نامه شما از مواردی است که حتما باید به زبان آلمانی نوشته شده باشند. بنابراین تا اینجا شما باید به آن اندازه زبان آلمانی بدانید که بتوانید این دو مدرک را بی‌نقص و آنچنان‌که همه مواردی که باید بدان‌ها بپردازید را دربربگیرد.

مصاحبه شغلی!

اگر نگوییم همیشه، شاید در نودونه درصد مواقع کارفرما شما را برای یک مصاحبه کاری دعوت می‌کند. این یعنی که شما باید بتوانید به زبان آلمانی حرف بزنید. در چه اندازه؟ در اندازه‌ای که بتوانید از اشتیاق‌تان برای استخدام‌شدن بگویید. به آن اندازه که از رزومه‌تان دفاع کنید و موارد تکمیلی‌ای را در دنباله انگیزه‌نامه‌تان اضافه کنید.

موسسه مهاجرتی رهپویان خیام باتوجه به تجربیاتش در این زمینه و پرسش‌های عمومی و متداول در اینگونه مصاحبه‌ها شما را در جهت اداره‌کردنِ یک مصاحبه شغلی یاری می‌کند.

وب‌سایت‌ها و بسترهای کاریابی:

خُب حالا که مدارک را از پیش آماده کرده‌اید بهتر است که به‌دنبال کارفرمای احتمالی خود بگردید. بسترِ کلی‌ای وجود دارد که شاید تنها راه ارتباط شما با کارفرمایان باشد و آن هم اینترنت است. کارفرمایان مختلف در سراسر جهان تمامی نیازهای خود مبنی بر استخدام نیروهای کار را در وب‌سایت‌های شناخته شده جهانی آگهی می‌کنند. آگهی‌ها که توسط خود کارفرمایان

تهیه می‌شود حاوی اطلاعات کلیدی است که شما را در جهت یافتن کارفرما و معرفی خود به کارفرمایان یاری می‌کند. در زمینه آلمان وب‌سایت‌های بسیاری وجود دارند. از جمله آنان:

آیا بهتر است شخصا اقدام کنیم؟

دیدیم که یافتن کارفرما انگار چندان هم کار سختی به نظر نمی‌رسد. ولی همانگونه که پیش‌تر هم گفتیم پیداکردنِ کارفرما همه‌چیز نیست.

روند ویزای کار آلمان اگرچه نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی آسان‌تر به نظر می‌رسد ولی به‌خودیِ‌خود آسان نیست. در نظر بگیرید که اگر تنها با پیداکردنِ یک کارفرما در لینکدین ویزای متقاضی صددرصد می‌َشد، امروز دیگر توسط موسسه‌های مهاجرتی خدمات اینچنینی ارائه نمی‌شد.

از سویِ دیگر این را در نظر بگیرید که معمولا متقاضیِ ویزای کار آلمان همزمان مشغول به کار در شغل خود است و باز همزمان با آن در حال یادگیری زبان آلمانی است. طبیعتا همچین شخصی نه زمان کافی و نه تمرکز بایسته را در جهت انجام کلیه امور ویزای کار آلمان را دارد.

همچنین باید در نظر گرفت که شما ممکن است در روند پیداکردنِ کارفرمای مورد نظرِ خود شاید وادار باشید به چند ده کارفرما درخواست بفرستید و این درخواست‌ها مطمعنا باتوجه به شرایط هر کارفرما ممکن است موجب تغییراتی در رزومه و انگیزه‌نامه‌تان بشود. که همگی اینها مستلزم زمان، تمرکز و تجربه کافی است.

موسسه مهاجرتی رهپویان خیام در تهیه رزومه کاری و نوشتن انگیزنامه و نهایتا پیداکردنِ کارفرما کنارتان خواهد بود و شما را تا لحظه ویزاشدن یاری خواهد کرد.

شرایط لازم جهت اقدام برای جاب‌آفر آلمان:

احتمالا تا اینجا فهمیده باشید که شرایط لازم برای اقدام چیست و بد نیست اگر به‌اختصار و متمرکز آنها را در اینجا بیاوریم.

  • داشتن یک پیشنهاد شغلی معتبر؛
  • داشتن حداقل مدرکِ لیسانس از دانشگاه‌های آلمان یا مدرک معادل‌سازی‌شده (گاهی بهتر است مرتبط با شغل مورد نظر باشد)؛
  • داشتن سابقه کاری مرتبط 5 سال (امکان اقدام برای سوابق 3 سال به بالا نیز هست)؛
  • دانش زبان آلمانی ؛

مدارک لازم جهت اقدام برای جاب‌آفر آلمان:

  • مدارک هویتی؛
  • گذرنامه معتبر و مدت‌دار؛
  • 2 قطعه عکس؛
  • قرارداد کاری معتبر؛
  • مدارک تحصیلی؛
  • مدارک سوابق شغلی؛
  • مدرک زبان آلمانی(B2)؛
  • رزومه؛
  • گواهی عدم سوءِپیشینه؛

مراحل کلی جاب‌آفر کدامند؟

گام نُخست: داشتن پیشنهاد شغلی:

همانگونه که در بالا گفته‌ایم، مهم‌ترین _و اکنون باید دانست که_ نُخستین گام شما برای اخذ ویزای جاب‌آفر داشتن حداقل یک پیشنهاد شغلی با یک شرکت و یا یک کارفرمای آلمانی است.

گام دوم: آیا به ویزا نیاز دارید؟

اگر شهروند اتحادیه اروپا هستید خوش‌شانسید ولی اگر در کشوری خارج از کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنید حتما نیاز به اخذ ویزا دارید.

گام سوم: تهیه کلیه مدارک:

حال که نیاز به ویزا دارید مدارک‌تان را باتوجه به نیاز سفارتخانه آلمان در کشور خود تنظیم کنید و سپس از این سفارتخانه درخواست ملاقات کنید.

گام پایانی: حضور در سفارتخانه آلمان:

باتوجه به وقتی که با سفارتخانه تنظیم کرده‌اید به‌موقع در آنجا حاضر شوید. فُرم‌های مربوطه را پُر و کلیه مدارکی که از پیش آماده کرده‌اید را تسلیم‌شان کنید.

مشاغل در آلمان:

آلمان همیشه به‌عنوان یک مکان عالی برای کارکردن شناخته شده است. بااین‌حال، همه شانس یکسانی برای یافتن شغل مورد نظرشان در این کشور ندارند. ما می‌دانیم که یک تبعه‌خارجی‌بودن می‌تواند زندگی ما را سخت‌تر کند، به‌ویژه در مورد یافتن شغل و یا ایجاد آن در خاکِ آلمان. بااین‌حال، اقتصاد آلمان یکی از قوی‌ترین اقتصادهای جهان است و همیشه نیاز به نیروی کار واجد شرایط در آن وجود داشته است.

مشاغل مورد نیاز آلمان در سال 2023 کدامند:
  • متخصصان در زمینه آی‌تی؛
  • مشاوران و تحلیلگران در حوزه آی‌تی؛
  • دانشمندان و تحلیلگران داده؛
  • توسعه‌دهندگان نرم‌افزار؛
  • پزشکان؛
  • مهندسان؛
  • مهندسان مکانیک و خودرو؛
  • مهندسان برق؛
  • مهندسان عمران؛
  • دانشمندان؛
  • ریاضیدانان؛
  • پرستاران؛
  • تکنسین‌های الکترونیک یا برق؛
  • مکاترونیک؛
  • فروشندگان در خرده‌فروشی؛

متخصصان در زمینه آی‌تی:

متخصصان در بخش IT برای مدت طولانی‌ای مورد تقاضا بوده‌اند. براساس گزارش‌ها و بررسی‌های مختلف، حدود 124000 شغل برای متخصصان فناوری اطلاعات در آلمان وجود دارد. این یعنی این نیاز نسبت به سال قبل 50 درصد رشد داشته است. برلین، به‌عنوان یک مرکز استارت‌آپِ فناوری، بیشترین پیشنهادات را دارد. تمام صنایع و مدیریت کسب‌وکار همیشه به‌دنبال حداقل یک فرد با دانش فنی هستند.

تقاضای زیاد منجر به این شد که مشاوران فناوری اطلاعات حقوق خوبی در حدود 75200 یورو دریافت کنند.

مشاوران و تحلیلگران در حوزه آی‌تی:

مشاوران فناوری اطلاعات در آلمان تقاضای زیادی دارند.

مشاوران فناوری اطلاعاتِ با‌تجربه می‌توانند میان 60000 یورو تا 98000 یورو درآمد داشته باشند.

دانشمندان و تحلیلگران داده:

امنیت سایبری و تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها در آلمان تقاضای زیادی دارد. تقریبا هر شرکت بزرگی حجم زیادی از داده‌ها را از رفتار مشتریان و تقاضاهایشان در پایگاههای داده جمع‌آوری و مدیریت می‌کند. دانش آمار و برخی مهارت‌های برنامه‌نویسی برای تصاحب چنین موقعیت‌هایی لازم است.

در آلمان دانشمندان داده به‌طورِ متوسط 58600 یورو درآمد ناخالص دارند.

توسعه‌دهندگان نرم‌افزار:

توسعه‌دهندگان نرم افزار کسانی هستند که چندین زبان برنامه‌نویسی را می‌دانند و می‌توانند برنامه‌ها و نرم‌افزارهای رایانه‌ای جدید ایجاد یا توسعه دهند. آلمان اخیرا بیش از 13000 شغل خالی برای این موقعیت داشت.

توسعه‌دهندگان نرم افزار سالانه بیش از 50000 یورو درآمد دارند که در آلمان حقوق خوبی محسوب می‌شود.

پزشکان:

آلمان کمبود کادر پزشکی دارد. در‌حالِ‌حاضر، بیش از 2000 موقعیت برای پزشکان در دسترس است. کمبود در پزشکان عمومی، متخصصان و پزشکان داخل بیمارستانی وجود دارد. پیش‌نیاز این حرفه معمولا مدرک پزشکی شش‌ساله است که در آلمان به رسمیت شناخته می‌شود. ساعات کاری پزشکان آلمانی می‌تواند دلهره‌آور باشد. بااین‌حال، شما می‌توانید استراحت کنید، زیرا اکثر کارفرمایان مرخصی استعلاجی فراوانی می‌دهند. بااین‌حال، شما نمی‌توانید یک پزشک پاره‌وقت باشید!

پزشکان یکی از پردرآمدترین مشاغل در آلمان هستند که بسته‌به تخصص و تجربه به‌طورِ متوسط بین 65000 تا 85000 یورو حقوق دارند.

مهندسان:

تقریباً همه رشته‌های مهندسی در آلمان تقاضای زیادی دارند، به‌ویژه مکانیک و خودرو و برق. پیش‌بینی می‌شود در رشته‌های زیر موقعیت‌های خالی بسیاری پیدا کنید:

  • مهندسی سازه؛
  • مهندسی علوم کامپیوتر؛
  • مهندسی مکانیک؛
  • مهندسی برق؛
  • مهندسی خودرو؛
  • مخابرات؛

مهندسان مکانیک و خودرو:

باتوجه به تمرکز صنعت آلمان، تقاضای زیادی برای مهندسان مکانیک در این کشور وجود دارد. مهندسان می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله خودروسازی، کشتی‌سازی و صنایع تولیدی کار کنند. دراین‌باره، آلمان حدود 5000 مهندس کمبود دارد. بنابراین، جست‌وجوی شغل شما به‌عنوان یک مهندس آسان خواهد بود.

! مدرک مهندسی مکانیک پیش‌نیاز این شغل است.

مهندسان مکانیک در ابتدای کار خود حدود 40000 تا 45000 یورو درآمد ناخالص دارند.

مهندسان برق:

امروزه در صنعت گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ، مهندسان برق در هر جایی که این فناوری‌ها حضور دارند، مورد نیازند. مهندسی برق شامل توسعه و ساخت تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و مرتبط با انرژی است.

کارفرمایانِ بالقوه برای مهندسان برق در آلمان می‌توانند غول‌های بزرگی همچون BMW، Volkswagen، Daimler، Samsung، Siemens و Sony باشند. همه آنها شرکت‌های بزرگی هستند که هزاران کارمند دارند و دائماً در حال استخدام استعدادهای جدید نیز هستند.

میانگین حقوق یک مهندس برق در آلمان به حدود 60000 یورو می‌رسد.

مهندسان عمران:

صنعت مهندسی عمران در آلمان یا هر کشور دیگری در اروپا همیشه از مهندسان عمران استقبال می‌کنند. پس می‌توان انتظار داشت که شما به‌عنوان یک مهندس عمران به‌راحتی در شهرهای آلمان شغل پیدا خواهید کرد.

مهندسان عمران در آلمان حدود 62000 یورو درآمد دارند.

دانشمندان:

متخصصان علوم طبیعی در لیست کمبود آلمانند. آنها در دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و بسیاری از مشاغل دیگر مورد نیازند. این شامل موضوعاتی مانند زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، بوم‌شناسی، زمین‌شناسی، نجوم، هواشناسی و غیره است.

درحال‌حاضر آلمان احساس نیازِ ویژه‌ای برای متخصصان شیمی و زیست‌شناسی می‌کند.

ریاضیدانان:

ریاضیدانان، متخصص جبر یا هندسه هستند. آنها در چندین زمینه مانند نرم افزار و مخابرات، تحقیق، علم و توسعه، بانک‌ها و انواع شرکت‌های بیمه از جمله بیمه سلامت به کار می‌آیند.

ریاضیدانان در آلمان درآمد خوبی دارند، به‌طور متوسط 64000 یورو، اما کسب درآمد تا 75000 یورو هم همچنان یک امر غیر معمول نیست.

پرستاران:

خدمات پرستاری سال‌هاست که تقاضای زیادی در آلمان داشته است. جمعیت آلمان به‌سرعت در حال پیر‌شدن است و این کشور به پرستاران بیشتری از خارج برای مراقبت از سالمندان نیاز دارد. انتظار می‌رودد در آینده نزدیک فرصت شغلی در این رشته از 50000 تا 60000 افزایش یابد. کمبود افراد ماهر در بخش مراقبت به‌سرعت در حال افزایش است.

تکنسین‌های الکترونیک یا برق:

برقکاری حرفه کلاسیکی است که همیشه و در همه جای جهان مورد تقاضاست. در آلمان می‌توانید میان رشته‌های زیادی مانند تجهیزات و سیستم‌ها، فناوری اتوماسیون، فناوری بهره‌برداری، انرژی و فناوری ساختمان، ساختمان‌ها و سیستم‌های زیرساخت، فناوری اطلاعات و غیره یکی را انتخاب کنید.

مکاترونیک:

مکاترونیک یک دسته حرفه‌ای بسیار مورد توجه در آلمان است. درواقع هیچ‌چیز بدون آنها کار نمی‌کند! تقریبا هر محصول فناوری جدیدی که امروزه ایجاد می‌شود با اجزای مختلفی از الکترونیک، مکانیک و علوم کامپیوتر مرتبط است. تمامی این حوزه ها در حرفه مهندسی مکاترونیک ترکیب شده اند. به‌عنوان یک متخصص در ابزار مکانیکی، می‌توانید در زمینه‌های مختلف در آلمان کار کنید. پیش‌نیاز این شغل، کارآموزی در این رشته و یا مدرک مهندسی مکاترونیک است.

مهندسان مکاترونیک با مدرک آکادمیک می‌توانند از همان آغازحقوقی میان 40000 تا 45000 یورو در سال را انتظار داشته باشند.

فروشندگان در خرده‌فروشی:

در مغازه‌های کوچک، در مغازه‌های بزرگ، سوپرمارکت‌ها، همه‌جا، فروشندگان مورد تقاضا هستند. اگر مهاجر هستید، یافتن اینچنین شغل‌ها در آلمان برای‌تان آسان است. مصرف‌کنندگان همیشه غذا، تجهیزات فنی، مبلمان و سایر موارد را از شما خریداری می‌کنند. باتوجه به بررسی لجستیک، خرده‌فروشی در سال‌های آینده همچنان وجود خواهد داشت. علاوه‌بر‌این، این مشاغل لزوما تمام‌وقت نیستند.

برخی از کارفرمایان ممکن است برای ارتباط بهتر با مشتریان از شما بخواهند که آلمانی را روان صحبت کنید، ولی اغلب دراین‌باره به هیچ مدرک زبانی نیاز نیست.

× متاسفانه، فروشندگی در مغازه‌ها یکی از مشاغل کم‌دستمزد در آلمان هستند که مزایای زیادی ندارند و میانگین دستمزدی میان 1500 تا 2200 یورو در ماه یا 18000 تا 26400 یورو در سال دارند.

سوالات متداول

بله. ایرانیان نیز مانند سایر شهروندان غیر اتحادیه اروپا می‌توانند به آلمان مهاجرت کنند.

برای شروع بهتر است به فکر اخذِ یک قرارداد کاری معتبر از یک کارفرمای آلمانی باشید.

شما به دستِ‌کم یک پیشنهاد شغلی معتبر نیاز خواهید داشت.

از دیگر شرایط می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

حداقل مدرک لیسانس؛
مدرک زبان ب2 آلمانی؛
دستِ‌کم 3 سال سابقه کاری؛

.بله. نه‌تنها امکان پیوست خانواده به شما وجود دارد بلکه خانواده‌تان می‌توانند از تمامی حقوقی که به شما داده می‌شود نیز برخوردار شوند

حق تحصیل رایگان فرزندان‌تان از جمله این حقوق است.

بله. شما برای شرکت در مصاحبه‌ها باید به زبان آلمانی تسلط کافی داشته باشید.

علاوه‌براین معمولا مدرک زبان آلمانی از سوی سفارت آلمان درخواست می‌شود.

منابعی که از آنها جهت نوشتن این مقاله کمک گرفته شد:

مطالب مرتبط با ویزای کاری
ما را دنبال کنید!
YouTube
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

arrow_upward